Tävling för juniorer

Tävling för juniorer

Det finns tävlingar på alla nivåer för juniorer, med och utan hcp, lokalt på klubben, på distrikts- och riksnivå, och i singel och lag.

 

Lagtävlingar:

Partille GK deltager med lag i följande lagtävlingar under 2023:

  • J16 seriespel (GGF)
  • J21 seriespel (GGF)
  • Junior-SM (SGF)
  • Göteborg Golf Cup (GGF)

Seriespelen för J16, J21 och Junior-SM spelas utan hcp och hanteras av en ansvarig lagledare som står för laguttagning och organisation.

Göteborg Golf Cup är en kul cup för lag som spelas som matchspel i fyrboll-bästboll med hcp. Intresserade deltagare anmäler sig till ansvarig lagledare (TBD).

Föräldrar till uttagna spelare i alla lagtävlingar behöver hjälpa till med skjuts till tävlingstillfällena och assistera lagledaren.

 

Singeltävlingar:

Partille GK har en traditionsrik juniortävling “Juniorpokalen” som spelas över 6 deltävlingar och räknar en Order-of-merit där vinnarna vid säsongens slut vinner Juniorpokalen. Tävlingen är öppen för alla juniorer och spelas med hcp.

Göteborgs golfförbund (GGF) har en hemsida med distriktets juniortävlingar, men också en beskrivning av olika nivåer på tävling för juniorer, “Tävlingstrappa Juniorer”. Nivåbeskrivningen delar in tävlingar i steg, Steg 1 – 7, där Steg 1 är tävling på klubbnivå med hcp och Steg 7 är nationell elitnivå med ranking.

https://www.ggf.nu/tavlingar/junior-och-elittavlingar/

Juniorkommittén har satt ihop en tävlingskalender med klubbens och distriktets juniortävlingar, samt tävlingar på riksnivå. Kalendern är sorterad ungefär enligt GGF’s Tävlingstrappa för att du lättare ska hitta de tävlingar som passar dig.

Självklart uppmuntrar vi alla juniorer att deltaga i alla klubbens tävlingar, som har en kul variation i spelformer och inbuder att lära känna fler medlemmar på klubben.

Tävlingskalender:

Föräldrar och Ledare på golftävlingar:

För tips hur ni kan skapa en spännande och rolig upplevelse för era barn på golftävlingar rekomenderar vi följande text från Svenska Golfförbundet: